Art and culture

Ferrari research centre

Via Circonvallazione Est c/o Stabilimento Ferrari - Maranello - MO

Ferrari research.jpgThe general concept behind the project was to create an environment that would bring the employees closer to nature.
Water, bamboo, ecological materials and biotechnology were the main factors in Massimiliano Fuksas' design of new Management Headquarters.

The main image of the building will be the shallow pools of water, bordered by rows of slender bamboo, that separate the two main volumes.The pools will reflect the light from the floor above through asymmetrical glass boxes that contain the vertical circulation and, at the same time, provide the structural elements for the suspended upper level.
To further emphasize the idea of suspension the upper level is cantilevered 7 meters over the entrance and reception area.
The building can't be visited